Wat is een soundbath?

Een sound bath, ook wel bekend als een klankbad, is een ontspannende en meditatieve ervaring waarbij geluid en trillingen worden gebruikt om diepe ontspanning en innerlijke harmonie te bevorderen. Tijdens een sound bath liggen of zitten deelnemers meestal comfortabel op de grond terwijl een klankbeoefenaar geluidsinstrumenten bespeelt, zoals klankschalen, gongen, kristallen stemvorken, en andere klankinstrumenten.

De geluidsgolven en trillingen die door de instrumenten worden geproduceerd, resoneren met het lichaam en de geest, waardoor een diepe staat van ontspanning ontstaat. Deze ontspanning kan fysieke spanning verminderen, stress verminderen en het gevoel van welzijn vergroten. 

Een sound bath biedt een holistische benadering van welzijn, die de kracht van geluid en trillingen benut om lichaam en geest in balans te brengen. Sound baths worden vaak begeleid door ervaren facilitators die deelnemers door de ervaring leiden. 

Instrumenten gemaakt van zuiver kristal.

De kristallen instrumenten die ik gebruik tijdens het klankbad zijn kristallen stemvorken en zingende schalen. De instrumenten zijn gestemd op de zeven grootste energiecentra van het lichaam. Een energiecentrum (of ‘chakra’) kan in balans zijn, onderactief of overactief zijn.

Je lichaam is een instrument. Wanneer is het voor het laatst gestemd?

Een één-op-één klankhelingssessie is een persoonlijke ‘vibratiemassage’ met kristallen instrumenten. De zingende schalen worden dicht bij je lichaam geplaatst om je persoonlijke helende energieveld te creëren. De stemvorken kunnen blokkades in het bioveld detecteren en de natuurlijke energiestroom herstellen.

Het wordt niet alleen gehoord, maar ook gevoeld. Elke cel in het lichaam wordt bereikt met de pure trillingen van de kristallen instrumenten.

Voordelen van klankheling:

  • bevordert gevoel van balans

  • mentale stabiliteit

  • fysieke frisheid

  • stressvermindering

  • verbetering van slaap

Slaap beter. Ontspan diep.

Onze hersengolven vertragen tijdens het geluidsbad.  Van bèta, naar alfa en en theta. Theta wordt geassocieerd met je onderbewustzijn. De plek in ons bewustzijn waar we oude patronen kunnen veranderen en loslaten en nieuwe inzichten kunnen opdoen over wie we zijn of willen worden.


Information can be carried by chemistry and it can be carried by vibration.

-McClare-

Physicist, University of Londen


In a harmonic sound shower field, we entangle with that harmonic energy.

-Dr. Bruce Lipton-

Micro Biologist

Larissa Meeldink
Larissa MeeldinkVan twijfel naar toewijding
Lees verder
Ik twijfelde altijd aan de effectiviteit van meditatie, maar de soundbath heeft mijn twijfels weggenomen. Na elke sessie voel ik me vernieuwd en volledig ontspannen. Het is nu een niet-onderhandelbaar deel van mijn persoonlijke verzorging.
Laura de Boer
Laura de BoerVan nieuwsgierig naar enthousiast
Lees verder
Ik probeerde de soundbath uit nieuwsgierigheid, maar het was zo’n weldaad. Het heeft me geholpen om diepe rust te vinden en mijn geest te kalmeren. Emily, bedankt!
Jacob de Bruijn
Jacob de BruijnSoundbaths voor stressverlichting
Lees verder
Als iemand die altijd een beetje huiverig was voor mediteren, was ik verbaasd hoe de soundbath me hielp om mijn stressniveau te verlagen. Het is mijn geheime wapen geworden voor innerlijke vrede.
Sandra van Dijk
Sandra van DijkOntdekking van de rust
Lees verder
Na mijn eerste soundbath werd ik omver geblazen. Het bracht me diepe rust en kalmte waarvan ik niet wist dat ik die nodig had. Ik kan nu niet meer zonder. Bedankt voor deze mooie ervaring! En tot binnenkort!
Cas de Kleer
Cas de KleerDe kracht van klank
Lees verder
Ik had nooit gedacht dat klank zo'n diepgaand effect kon hebben. De soundbath bracht me in een staat van sereniteit die ik niet kon bereiken met andere vormen van meditatie. Het is een essentieel onderdeel van mijn zelfzorg-routine geworden.
Sophie Melo da Silva
Sophie Melo da SilvaSoundbaths voor balans
Lees verder
Ik was altijd bang dat meditatie me uit balans zou brengen, maar de soundbath bracht me juist in balans. Het heeft me geholpen om stress los te laten en mijn innerlijke vrede te vinden.
Niels Visser
Niels VisserOase van rust
Lees verder
Na elke soundbath voel ik me alsof ik een oase van rust heb ontdekt. Het heeft me geholpen om mijn gedachten tot rust te brengen en diepe ontspanning te vinden.
Hannah Peeters
Hannah PeetersSoundbaths voor zelfzorg
Lees verder
Als drukbezette persoon dacht ik altijd dat meditatie te tijdrovend was. Maar het klankbad is een vorm van zelfzorg die ik kan integreren in mijn drukke schema. Het is een investering in mijn welzijn. Ik kan je het private soundbath echt aanbevelen.
Vorige
Volgende